Przepis na słodkiego jeżyka – deser z pianek marshmallow

przepis słodki jeżyk

Na wykałaczki nabijamy pianki i dekorujemy nimi jabłko. Pianki moczymy wcześniej w czekoladzie i obtaczamy w kolorowych posypkach.

Uważaj na kolce jeżyka:)

Będziesz potrzebować:

– jabłko

– słodkie pianki

– patyczki do szaszlyków

– roztopioną czekoladę

– kolorowe posypki

Wykonanie:

Na patyczki do szaszłyków nabijamy przecięte na pół (albo w całości) pianki i moczymy je w roztopionej czekoladzie. Może to być roztopiona na parze tabliczka czekolady albo czekoladowa polewa do tortów. Posypujemy kolorowymi posypkami. Robimy jeżyka wciskając patyczki w jabłko.

 

marshmalow w czekoladzie

 

Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo!

wybierz eBook dla siebie