Przepis na ciasteczka kości z czerwonym sosem

przepis na ciasteczka kości z sosem

Składniki na bezy – ciasteczka – kości:

– 2 białka
– 125 g cukru pudru 
Będziesz potrzebować woreczka cukierniczego lub przynajmniej plastikowego woreczka z którego obetniesz róg.

Składniki na czerwony sos – krew:

– dżem truskawkowy
– śmietana tortowa do ubijania
– czerwony barwnik spożywczy

Jak zrobić ciasteczka – kości z czerwonym sosem:

Białka należy ubić na sztywna pianę, a następnie ubijając powoli dodawać cukier  i ubijać do uzyskania bardzo sztywnej piany. Gdy będzie gotowa należy włożyć ją do torebki i wyciskać na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wyciskane „kości” powinny być nieduże.  Włożyć blachę do piekarnika nagrzanego na 120 stopni na 20 min. Następnie otworzyć piekarnik i suszyć bezy jeszcze aż do jego wystygnięcia. 

W międzyczasie ubić śmietanę, dodać dżem truskawkowy i odpowiednią ilość barwnika.

Strasznego smacznego!

Letni niezbędnik. Jak przygotować rodzinę na wakacyjne wycieczki i podróże?

Zrelaksowana Mama

Warsztaty świadomego rodzicielstwa

Jak radzić sobie ze stresem i negatywnymi emocjami? Jak być mamą zadowoloną z życia i jednocześnie zapewnić dzieciom szczęśliwe dzieciństwo?

Naucz się porozumiewać z dzieckiem bez przemocy, wyznaczać granice, regenerować siły, świadomie przeżywać swoje macierzyństwo i cieszyć się nim.

 

zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent