Składniki na bezy – ciasteczka – kości:
– 2 białka
– 125 g cukru pudru
Będziesz potrzebować woreczka cukierniczego lub przynajmniej plastikowego woreczka z którego obetniesz róg.
Składniki na czerwony sos – krew:
– dżem truskawkowy
– śmietana tortowa do ubijania
– czerwony barwnik spożywczy
Jak zrobić ciasteczka – kości z czerwonym sosem:
Białka należy ubić na sztywna pianę, a następnie ubijając powoli dodawać cukier i ubijać do uzyskania bardzo sztywnej piany. Gdy będzie gotowa należy włożyć ją do torebki i wyciskać na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wyciskane „kości” powinny być nieduże. Włożyć blachę do piekarnika nagrzanego na 120 stopni na 20 min. Następnie otworzyć piekarnik i suszyć bezy jeszcze aż do jego wystygnięcia.
W międzyczasie ubić śmietanę, dodać dżem truskawkowy i odpowiednią ilość barwnika.
Strasznego smacznego!
![Letni niezbędnik. Jak przygotować rodzinę na wakacyjne wycieczki i podróże?](https://miastodzieci.pl/wp-content/uploads/2022/06/pol_pl_sun-stick-ochrona-uv-spf-50-bloker-cielisty-88_4.jpg)
Zrelaksowana Mama
Warsztaty świadomego rodzicielstwa
Jak radzić sobie ze stresem i negatywnymi emocjami? Jak być mamą zadowoloną z życia i jednocześnie zapewnić dzieciom szczęśliwe dzieciństwo?
Naucz się porozumiewać z dzieckiem bez przemocy, wyznaczać granice, regenerować siły, świadomie przeżywać swoje macierzyństwo i cieszyć się nim.