Przepis na pieczone jabłka z dżemem i brzoskwiniami z puszki

przepis na pieczone jabłka z dżemem i brzoskwiniami

Składniki:
• 4 jabłka,
• dżem porzeczkowy,
• cynamon,
• miód,
• 1-2 brzoskwinie z puszki

Jabłka umyć, a następnie wydrążyć środek. Oprószyć go cynamonem, dodać miód i dżem porzeczkowy. Całość gotować na parze kilka minut. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kosteczkę brzoskwinie z puszki i włożyć w środek jabłka. Gotować ok. 5 minut.

Przepis na pieczone jabłka otrzymaliśmy od Pani Katarzyny Jakuszko. 

227 ocen
4.99
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent