Jak zrobić domowy popcorn – przepis

Jesienny wieczór, domowe kino familijne i oczywiście popcorn! Taki zrobiony w domu smakuje doskonale i jest łatwy w przygotowaniu.
Składniki na dwie porcje popcornu:
100 g suchych ziaren kukurydzy
1 łyżka oleju
Dodatki:
2 łyżki masła
sól
ewentualnie 2 łyżki startego parmezanu
Przygotowanie popcornu:
Na dno garnka wlać olej i wsypać ziarna kukurydzy. Garnek ustawić na średnim ogniu i co jakiś czas potrząsać. Gdy wybuchy kukurydzy ucichną, zdjąć garnek z palnika. W misce rozpuścić masło, doprawić solą (lub parmezanem), wymieszać dokładnie z popcornem.
Smacznego!
Zuzanna Antecka, dietetyk, specjalisty ds. żywienia, eksperta kampanii Soki i musy – witaminy w SMART formie.
wybierz eBook dla siebie