Jak zrobić domowy popcorn – przepis

Jak zrobić domowy popcorn dla dzieci? Przepis

Składniki na dwie porcje popcornu:

100 g suchych ziaren kukurydzy

1 łyżka oleju

Dodatki:

2 łyżki masła
sól
ewentualnie 2 łyżki startego parmezanu

Przygotowanie popcornu:

Na dno garnka wlać olej i wsypać ziarna kukurydzy. Garnek ustawić na średnim ogniu i co jakiś czas potrząsać. Gdy wybuchy kukurydzy ucichną, zdjąć garnek z palnika. W misce rozpuścić masło, doprawić solą (lub parmezanem), wymieszać dokładnie z popcornem. 

Smacznego! 
Zuzanna Antecka, dietetyk, specjalisty ds. żywienia, eksperta kampanii Soki i musy – witaminy w SMART formie.

Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie