Bałwanek z jajek – wesoły przepis

Przepis na bałwanka z jajek

Śnieżny powiew zimy w domu. I do tego całkiem smaczny. Uśmiechniętego bałwanka z jajek zrobicie szybko, a efekt na pewno wywoła niejeden uśmiech. Zapraszamy i smacznego!

Do zrobienia jednego bałwanka będziesz potrzebować:
– 2 jajka ugotowane na twardo,
– 2 plastry marchewki (o większej i mniejszej średnicy),
– kilka ziaren pieprzu lub ziela angielskiego,
– gałązkę koperku lub natki z pietruszki,
– kawałek marchewki w kształcie noska,
– 2 wykałaczki.

Jajka umieszczamy jedno na drugim (na dole większe), dobrze spiąć je wykałaczką. Na górze konstrukcji montujemy kapelusz z marchewek (tu także pomoże kawałek wykałaczki), potem oczy i guziki z pieprzu oraz nosek z marchewki, miotłę z koperku i bałwanek gotowy!

 

Anna Perlińska-Supeł

Anna Perlińska-Supeł

Najlepsza kucharka i mama rezolutnego kilkulatka. Obecnie odpoczywa, przygotowując się na powitanie drugiego dziecka. Adres e’mail funkcjonuje bez zmian. Kocha książki dla dzieci i uważa, że MiastoDzieci.pl powinno pisać głównie o nich. Pracuje też w liceum i trochę ukrywa przed uczniami swoją słabość do koncertów heavymetalowych. Szalona fanka grzybobrania – uważa, że jesień powinna trwać cały rok.

ania@miastodzieci.pl
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo!

wybierz eBook dla siebie

Zobacz także