Trudno odmówić maluchom tego, co lubią najbardziej. A zazwyczaj są to… słodycze.
Jak sprawić, żeby słodycze były wartościową częścią diety dzieci? Żeby nie zawierały szkodliwych składników? I nadal wywoływały na twarzach maluchów uśmiech?
Najprostszym sposobem będzie przygotowywanie pysznych, ale zdrowych łakoci w domu. A pomogą w tym proste przepisy Jolanty Naklickiej-Kleser, pasjonatki gotowania, w tym dla trójki swoich dzieci.
W książce znajdą się też przepisy na słodkie, ale zdrowe dania – doskonałe na obiad lub kolację.
https://zwierciadlo.pl/sklep/kulinaria/zdrowe-lakocie
Autor
Jolanta Naklicka-Kleser
Z wykształcenia fizjoterapeutka, przez 18 lat pracowała w korporacji w dziale sprzedaży. W 2013 r. zrezygnowała z pracy, postawiła wszystko na jedną kartę, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej – gotować. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia – tym chce dzielić się z innymi.