Tematem przewodnim zajęć, dedykowanych dzieciom w wieku 6-10 lat, będzie polska kuchnia i potrawy przygotowywane na bazie sezonowych, polskich warzyw i owoców.
Uczestnicy, pod okiem profesjonalisty, przygotują samodzielnie lub w kilkuosobowych zespołach, smaczne i zdrowe kompozycje, przechodząc krok po kroku przez cały proces tworzenia potrawy.
Zajęcia będą miały na celu zarówno przekazanie dzieciom w atrakcyjny i przystępny sposób wiedzy w zakresie zdrowego i racjonalnego żywienia jak również nauczenie ich samodzielności i ostrożności podczas przygotowywania posiłków w kuchni, korzystania z narzędzi i urządzeń, czytania przepisów i odmierzania składników.
5 kwietnia 2018, godz. 10.00
Konieczna wcześniejsza rezerwacja tel. 58 555 84 53
Projekt Las Pełen Dźwięków realizowany jest przy wsparciu finansowym Miasta Sopotu.
Organizator: Bałtycka Agencja Artystyczna BART
Patronat medialny: Radio Gdańsk, Trójmiasto