W tym roku przygotowaliśmy szczególnie bogaty pakiet degustacji, promocji, konkursów i wielu innych atrakcji.
Przekonajcie się sami! Oto program Weekendu z Dynią:
Sobota i niedziela:
– degustacja regionalnych wędlin oraz trzebnickiego cydru w godzinach od 10.00 do 15.00
– degustacja naturalnych jabłek od godziny 9.00 do 19.00
– degustacje miodów, przetworów i żywności ekologicznej w godzinach od 10.00 do 18.00
– warsztaty dekorowania dyni i tworzenia aranżacji w godzinach od 10.00 do 16.00
– prezentacja karmy Royal Canin dla psów i kotów żyjących w miastach, połączona z konkursami w godzinach od 10.00 do 18.00
– stoisko firmy Agrimpex: prezentacje, porady w godzinach od 9.00 do 17.00
– dyniowe specjały z jesiennego menu przygotowane przez Restaurację Zieloną w godzinach od 11.00 do 17.00
Dodatkowo tylko w sobotę:
– prezentacja noży Fiskars oraz konkurs w godzinach od 10.00 do 16.00
– stanowiska firm Bros, Cemex, porady, prezentacje w godzinach od 10.00 do 16.00
– prezentacja sprzętu małego AGD w godzinach od 10.00 do 16.00
We współpracy z Trzebnickim Centrum Medycznym ZDRÓJ zapraszamy na:
Sobotnie zajęcia dla dzieci:
– gimnastykę korekcyjną
– warsztaty "Zdrowo przez życie"
– zwiedzanie Transportu Sanitarnego pod opieką pani pielęgniarki
Niedzielne warsztaty dla dzieci i dorosłych:
– pokaz Nordic Walking
– szkolenie z pierwszej pomocy przedmedycznej na fantomach
W niedzielę zapraszamy również na darmowe porady dietetyczne połączone z degustacją eko żywności w godzinach od 11.00 do 17.00
Dodatkową atrakcją będą bezpłatne warsztaty dla dzieci prowadzone tradycyjnie przez Ciocię Iwonkę w sobotę w godzinach od 11.00 do 15.00
Przez cały weekend będzie funkcjonował Punkt Wycinania Dyni oferujący wycinanie dyni według autorskiego pomysłu!
Do zobaczenia w Zielonym Centrum 18 i 19 października!