Na warsztaty zapraszamy:
– osoby odpowiedzialne za tworzenie jadłospisów przedszkolnych
– dyrektorów placówek przedszkolnych i zespołów szkolno-przedszkolnych
– firmy cateringowe obsługujące placówki szkolno-przedszkolne rodziców dzieci przedszkolnych.
Korzyści z udziału w warsztatach:
– możliwość poszerzenia wiedzy w obszarze żywienia naturalnego
– promocja przedszkola realizującego program Zdrowy Przedszkolak
– uzyskanie praktycznych wskazówek w realizacji programu
– dostęp do wiedzy i doświadczenia ekspertów i organizatorów projektu.
1 października 2011, godz. 10.00 – 15.00.
Sala Koncertowa Bemowskiego Centrum Kultury ArtBem, ul. Górczewska 201, Warszawa.
Program warsztatów obejmuje omówienie tematów:
– naturalnego, racjonalnego żywienia dzieci w wieku intensywnego rozwoju i wpływu wybranych potraw i surowców na zdrowie dzieci
– rola dorosłego w odżywianiu dzieci – psychologiczne aspekty jedzenia
– profilaktyki i leczenia chorób wieku dziecięcego w zakresie żywienia (otyłość, cukrzyca, alergie, zaburzenia zachowania)
– naturalnej kuchni (jak i co gotować, żeby wzmacniać zdrowie dzieci)
– ekonomicznego dokonywania wyborów produktów dostępnych na rynku
– urozmaicania i wprowadzania zmian w jadłospisach przedszkolnych.
Wykładowcy:
Emilia Lorenc – Fundacja Instytut Medycyny Integracyjnej, diagnosta laboratoryjny, biolog molekularny, doradca żywienia
Agnieszka Stein – psycholog dziecięcy, DzikieDzieci.pl
Marek Lorenc – Fundacja Instytut Medycyny Integracyjnej, lekarz rodzinny.
W zależności od zainteresowania jest możliwość zorganizowania warsztatu dla moderatorów, w godz.15.00- 17.00.
Organizatorzy: Fundacja Instytut Medycyny Integracyjnej w Krakowie, Stowarzyszenie “Rodzice Razem”, serwis Dziecisawazne.pl
Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego prosimy o zgłoszenie udziału: emilialorenc@gmail.com.