Warsztaty orientalne dla dzieci

📅 niedziela 17.01.2016

Na te jedne warsztaty przeniesiemy się w cieplejszy rejon świata, w którym zima nie mrozi nosów. Dzieci nauczą się przygotowywać tarator (nie mylić z traktorem), acukę oraz zeytin ezmesi. Jeśli te nazwy nic wam nie mówią, tym lepiej – wspólnie odkryjemy podstawowe południowe smaki od podstaw, angażując w to wszystkie zmysły: smak, zapach, dotyk, a nawet słuch. I oczywiście nie obędziemy się bez tradycyjnego słodkiego deseru!

WIĘCEJ INFORMACJI:

http://dzieciakiwformie.pl/warsztaty_kulinarne/warszawa/

TERMIN:

niedziela 17 stycznia 2016, godz. 10, 12 (Makroklimat)
(w niedzielę obowiązują zapisy na grupy wiekowe, więcej informacji na końcu programu).

MIEJSCE:

w niedzielę bistro Makroklimat, ul. Jugosławiańska 15, Gocław, Warszawa.

GODZINY & GRUPY WIEKOWE

w niedzielę godz. 10:00 – dzieci 3,5-7 lat, godz. 12:00 dzieci 8 lat i starsze (istnieje możliwość zapisania dziecka do innej grupy wiekowej, w przypadku jeśli godzina warsztatów nie odpowiada rodzicom, po wcześniejszej konsultacji).

MINIMALNY WIEK

Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.

CZAS TRWANIA

w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. 1 godziny.

KOSZT

35 zł od dziecka (w cenie zajęcia kulinarne wraz ze wszystkimi składnikami, materiałami, sprzętem kuchennym oraz „wyprawką" do domu).

ZNIŻKI

Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł (jednostkowa cena za jedne zajęcia: 30 zł).

ZAPISY

Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl ; można także skorzystać z naszego formularza zapisów.

ZAPRASZAMY!

Prowadząca:

Joanna Mentel – jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w literaturze, muzyce, pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka i psycholog. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. Twórczyni Dzieciaków w formie – rozwojowej inicjatywy dla dzieci i szkoły kulinarnej dla najmłodszych. Na co dzień recenzuje książki, pisze, prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz dorosłych. Pod marką Book me a cookie prowadzi szkolenia kulinarne dla dorosłych.

648 ocen
4.96
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent