8 warsztatów kulinarnych z produktem lokalnym z Małopolski, w każdą niedzielę
7.08; 14.08; 21.08; 28.08; 04.09; 11.09; 18.09; 25.09
w godzinach 10.00 – 12.00
Temat warsztatów
25.09 Bogactwo witamin i siły witalne w sokach tłoczonych szczelnie zamknięte.
Stowarzyszenie Małopolskie Dziedzictwo Smaku realizuje projekt „Szkolimy Was – lokalnie” promujący produkty lokalne z Małopolski i ułatwiający dotarcie do producentów lokalnych. Kultywujemy tradycje kulinarne i dbamy o restytucję polskiej kultury smaku, wspieramy edukację gastronomiczną. Członkowie Stowarzyszenia organizują warsztaty twórcze, różnego rodzaju szkolenia oraz konferencje, seminaria i wykłady. Odkrywanie bogactwa kulinarnego to fascynująca, pełna różnorodnych smaków podróż po Małopolsce. Chęć ratowania od zapomnienia tradycyjnej kuchni, a także jej historii, lokalnych zwyczajów i ludzi, którzy towarzyszyli jej powstawaniu, stała się główną inspiracją do powołania Stowarzyszenia Małopolskie Dziedzictwo Smaku.
Bistro Marchewka, Nowohuckie Centrum Kultury
Zapisy
Warsztaty są bezpłatne, po potwierdzeniu przez organizatorów.
Zgłoszenia prosimy przesyłać
Stowarzyszenie Małopolskie Dziedzictwo Smaku
Krystian Miczka ,tel: 508 299 842
zapisyszkoleniakrakow@gmail.com
W zgłoszeniu proszę podać:
– imię i nazwisko
– mail
– nr. tel. kontaktowego osoby zgłaszającej
– wybrany termin warsztatów (jedna grupa może brać udział w 1 warsztatach)