Program:
Część I – TEORETYCZNA:
• Muffinek czy muffinka? Kilka słów wstępu o najbardziej popularnych wypiekach za oceanem
• Jak przygotować babeczki idealne? Czyli kilka złotych zasad niezbędnych w kuchni
• Ozdoby w dłoń! Rady dla początkujących i dekoratorska wyższa szkoła jazdy
• Wprowadzenie w część praktyczną
Część II – PRAKTYCZNA
• Puszyste babeczki waniliowe z maślaną kruszonką
• Muffiny superczekoladowe z płynnym nadzieniem
• Wiosenne muffiny z pomidorami, fetą i szczypiorkiem
• Cupcakes, czyli zabawa w dekorację
Niedziela 21 kwietnia, godz. 12:00-15:00
Restauracja Percheron, hotel Kossak, pl. Kossaka 1, Kraków
Koszt: 170 zł od osoby.
Zapisy: warsztaty@bookmeacookie.pl lub pod nr telefonu 791 487 666. Ilość miejsc jest ograniczona (tylko 10 wolnych miejsc) i zależy od kolejności zgłoszeń.
Podczas warsztatów uczestnicy korzystają z profesjonalnych sprzętów kuchennych. Fartuchy kuchenne czekają na miejscu.
Prowadzi: Joanna Mentel – dziennikarka kulinarna, krytyk literacki, cukiernik. Prowadzi najbardziej apetyczny wśród książkowych i najbardziej oczytany wśród kulinarnych blog Book me a Cookie (bookmeacookie.pl), który w 2011 roku zdobył tytuł Literackiego Bloga Roku, a w 2012 roku był nominowany do nagrody Papierowy Ekran dla najlepszych serwisów o książkach. Studiuje psychologię stosowaną na Uniwersytecie Jagiellońskim. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki i pisze felietony literackie. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Agorą, Muzą SA, Prószyńskim, Dwiema Siostrami.