Nie zabraknie wyszukanego jedzenia, będzie też można zobaczyć, jak dawniej przygotowywano regionalne potrawy. Oprócz wędlin, serów, miodów oraz nalewek organizatorzy przygotowali LIVE COOKING. Michał Turek, który prowadzi w Radio Plus program kulinarny „Turek Pomoże od Kuchni" opowie o kuchni Kaszubów i przygotuje najbardziej znane potrawy. LIVE COOKING będzie trwał przez dwa dni imprezy. – Na oczach widzów przygotowywane będą potrawy i dania z wykorzystaniem sezonowych i regionalnych składników. Będzie na pewno sorbet ze świeżych truskawek mrożony ciekłym azotem i chłodnik pomidorowo-truskawkowy! – podkreśla Michał Turek.
Podczas imprezy będzie można też dowiedzieć się, jak prowadzić zdrowy i ekologiczny tryb życia. Będzie można nie tylko kupić truskawkę w różnych postaciach: świeżą, przerobioną na dżemy, soki, herbaty i chutneje.