Zapraszamy na spotkanie online w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa w Muzeum Pana Tadeusza.
„Aby cenić litewskie pieśni i potrawy,
Trzeba mieć zdrowie, na wsi żyć, wracać z obławy”
Podczas lektury naszej narodowej epopei można czasami zgłodnieć: opisy wielogodzinnych uczt, śniadań czy wspólnego zajadania się bigosem obudzą kubki smakowe każdego czytelnika, bez względu na jego dietę. Co takiego jedli bohaterowie „Pana Tadeusza”? Jakie były zwyczaje dotyczące posiłków? I ile z Mickiewiczowskiego bigosu znajdziemy w tym gotowanym dzisiaj? Zapraszamy na spotkanie, w ramach którego wspólnie odkryjemy kulinarne tajemnice Soplicowa. (Lepiej słuchać go z pełnym brzuchem!).
- 18 września 2021 (sobota), godz. 17.00
- prowadzenie: Marta Dardzińska
- transmisja live na Facebooku
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie