Przygotowałam na początek 2 następujące tematy:
26 listopad – "GOTOWANIE WG PIĘCIU PRZEMIAN OD PODSTAW"
Zdrowa dieta może (i powinna!) być smaczna, sycąca i prosta. Codzienne posiłki mogą służyć naszemu zdrowiu, chronić nas przed chorobami, dawać dużą przyjemność i satysfakcję.
Wcale nie potrzeba na to dużo czasu!
Skoro i tak codziennie się odżywiamy, dlaczego nie wykorzystać tego z pożytkiem dla naszego zdrowia i samopoczucia?
Dlaczego warto gotować wg Pięciu Przemian?
1. Potrawy są lekkostrawne – nie czujemy się ociężali
2. Posiłki są zrównoważone i smaczniejsze
3. Organizm zużywa mało energii na trawienie i stajemy się bardziej witalni, chce nam się żyć ‡
4. Wracamy do naszej prawidłowej masy ciała
5. Oczyszczony organizm osiąga doskonałą harmonię, mamy kontakt z naszym najgłębszym wnętrzem
Na warsztatach m.in. zostanie omówiona:
– wprowadzenie do teorii Yin i Yang,
– kuchnia Pięciu Przemian – obieg odżywczy / kontrolny,
– termika produktów
– unikanie błędów żywieniowych,
– świadomość w odżywianiu,
– no i przede wszystkim dużo SMACZNEGO i zdrowego gotowania!
27 listopad – "ZIMOWE GOTOWANIE – ROZGRZEWA I WZMACNIA ODPORNOŚĆ"
Zima, to pora roku, w której wszystko się jakby zatrzymuje i zamiera. To pora całkowitego odpoczynku po intensywnej pracy. Dni są krótkie, noce długie, aura wilgotna i zimna. Organizm potrzebuje rozgrzania, aby zrównoważyć się z zimową porą roku. W innym wypadku, zwłaszcza przy osłabionym układzie odpornościowym, chorujemy na różnego rodzaju infekcje, grypy i przeziębienia.
Zima to pora roku, w której największe obciążenie przypada na nerki i pęcherzyk moczowy. W tej porze roku jakakolwiek nierównowaga w tych narządach, daje szczególnie o sobie znać. A pamiętajmy, że właśnie w nerkach przechowywany jest nasz potencjał energetyczny na całe życie i od ich kondycji zależy m.in. na jak długo on nam starczy. Zima jest też najlepszym momentem na uzdrawianie osłabionych nerek lub pęcherza moczowego.
Więcej informacji o tym jak wzmacniać układ odpornościowy, a także nerki i pęcherz moczowy będzie podanych na warsztatach gotowania dla zdrowia.
_______________________________________________
Akademia zapewnia:
– stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
– wszystkie potrzebne produkty
– skrypty z przepisami
– duuuużo smakowitego jedzenia
– miłą atmosferę
Warsztaty odbywają się w Szkole Gastronomicznej w Gdyni na ul. Morskiej 77,
w godz. 16.00 – 21.00 (piątek) i godz. 10.00 – 15.00 (sobota).
Inwestycja: 220 zł (1 osoba / 1 warsztat)
Nauczysz się gotować smaczne, zdrowe, lekkostrawne potrawy wegetariańskie, które wzmocnią i oczyszczą Twój organizm. Nie używamy produktów oczyszczonych / rafinowanych typu biały cukier, biała mąka, biała sól czy biały ryż.
Więcej informacji:
www.piecsmakow.com.pl
tel. 507 200 477
Jeśli uznasz, ze warto przekaż tę informację dalej 🙂
Serdecznie pozdrawiam 🙂
Anna Krasucka
PIĘĆ SMAKÓW
Akademia Odżywiania dla Zdrowia
tel: 507 200 477
e-mail: piecsmakow@piecsmakow.com.pl
WWW.PIECSMAKOW.COM.PL
tel. +48 507 200 477