Książka zrodziła się z pasji i wewnętrznej potrzeby ocalenia smaków i zapachów rodzinnego domu. Otarte z kurzu dawne receptury wzbogacają przepisy na dania pochodzące z wielu regionów Polski i Europy, a także autorskie odkrycia kulinarne towarzyszące twórczemu przygotowywaniu potraw i łączeniu smaków.
W tej praktycznej publikacji, zawierającej ponad 50 przepisów na wielkanocne potrawy, nie brakuje propozycji na oryginalne dania z jaj, swojski chleb, mięsa i słodkości, wśród których królują serniki oraz pascha. Na kartach książki warto poszukać również praktycznych porad przydatnych w kuchni na co dzień.
Historie świąteczne
Barbara Czaykowska-Kłoś
Kulinarny przewodnik na Wielkanoc
Format: 145×205
Oprawa zeszytowa
Stron 90
Więcej informacji na stronie Wydawnictwa Bernardinum
Wydawnictwo "Bernardinum"
Wydawnictwo "Bernardinum" posiada w swoim dorobku około 3 tys. książek, a w ciągu roku wydaje ich ponad 100. Szeroka oferta firmy obejmuje pozycje z zakresu literatury popularnonaukowej, książki przygodowe i podróżnicze, religijne, naukowe, artystyczne, tomiki …
83-130 Pelplin
(58) 536 17 57
zakupy@bernardinum.com.pl
http://www.ksiegarnia.bernardinum.com.pl
facebook