W wybrane dni odwiedzą nas goście specjalni, którzy opowiedzą i pokażą jak się robi ich ulubione dania oraz… jak serwować i fotografować potrawy, by wszyscy wokół nabierali apetytu.
Nie zabraknie wizyty na targu, bo wszystko zaczyna się od najlepszych składników.
Obiad – wykwintny – serwowany będzie codziennie, również w „słodki dzień".
Przykładowe menu:
Dzień azjatycki:
sajgonki w trzech wersjach: z mnóstwem warzyw, z mięsem, z owocami morza
dim sum robione w koszykach na parze
indyjskie samosy z miętowym sosem
tajskie curry w różnych wersjach i kolorach
• Zajęcia odbywają się w dniach 8-12 lutego 2016 w Little Chef
przy ul. Rejtana 15 oraz na Bazarku Olkuska przy ul. Olkuskiej 12.
• Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 15:00.
• Warsztaty przewidziane są dla dzieci 8-12 lat. Dzieci pracują w grupach najbardziej zbliżonych wiekowo.
• Maksymalna liczba dzieci – 10.
• W ostatnim dniu warsztatów dzieci otrzymują komplet przepisów z całego tygodnia.
• Nie trzeba przynosić nic oprócz wygodnego obuwia na zmianę i gumki do włosów (jeśli są długie).
• Informacja o alergiach i specjalnych potrzebach żywieniowych musi być podana przy zapisie dziecka na półkolonie.
• Uczestnicy otrzymują kupon zniżkowy na warsztaty Little Chef.
Kontakt:
littlechef@littlechef.pl
501 093 691 (Katia Roman-Trzaska)
• 784 640 607 (Arletta Kulesza)
jeśli zapiszecie się na ferie i polecicie je znajomym, a ci skorzystają z waszej rekomendacji – otrzymacie 50 zł rabatu na ferie, a wasi młodzi kucharze spędzą czas w doborowym towarzystwie!.