Przepis na wielkanocnego zajączka z ciasta

przepis na świątecznego zajączka z ciasta

Składniki na foremkę zająca o pojemności 1/2 litra:

  • 40 g masła 
  • 40 g cukru
  • 80 g mąki
  • cukier waniliowy – pół torebki lub łyżeczka esencji waniliowej
  • 0,5 łyżeczki proszku  do pieczenia
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • odrobina mleka – 1-2 łyżki

Jak wykonać:

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Najpierw masło z cukrem i cukrem waniliowym. Potem dodaj mąki i proszek do pieczenia cały czas miksując. Wlej mleko nadal miksując.

Foremkę wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Wyłóż do niej ciasto.

Piecz około 30 min w 180 stopniach.

Smacznego!

TUTAJ zobacz inne wesołe przepisy na wielkanocne smakołyki

 

831 ocen
4.95
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent