Przepis na jabłka w słodkich polewach

przepis na kawałki jabłka w słodkich polewach

Składniki:

Możemy zrobić dowolne polewy: karmel, topione toffi, czekoladę, polewę do ciast lub gęsty dżem lub marmoladę.

Posypki:

siekane orzechy
wiórki kokosowe
kawałki czekolady
kolorowe posypki do ciast

Jak zrobić jabłka w słodkich polewach:

Jabłka pokroić na kawałki i nadziać na patyczki do szaszłyków lub lizaków (staramy się nie używać plastiku, więc najlepsze będą drewniane patyczki do szaszłyków).
Jabłka maczać w karmelu, czekoladzie, gęstym dżemie np. brzoskwiniowym  (będzie spływało,  to nie jest takie proste!), a potem maczać w dowolnej posypce.

Deser należy zjadać zaraz po zrobieniu, bo jabłka szybko miękną i polewy się odklejają.

Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie