W niedzielę 13 marca razem z szefem kuchni Tomaszem Koprowskim uczestnicy zajęć będą lepić pierogi z reginalnymi nadzieniami z Kurpi i Tatr. Dzieci pokręcą prawdziwą maszynką do mielenia na korbkę i zobaczą na własne oczy, w czym kiedyś robiło się masło. Przy okazji dowiedzą się co nieco o kuchniach regionalnych. Na Zielnej nawet niejadki zajadają ze smakiem to, co same przyrządzają.

Slowfoodowe zajęcia edukacyjno-kulinarne, restauracja Na Zielnej, ul. Zielna 37, budynek PAST-y, Warszawa.
Bilety: 15 zł, rezerwacje: tel. 22 338 63 33,

niedziela (13.03), godz. 12 i godz. 14:00 

170 ocen
4.97
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent