Nasza czekolada jest wyrabiana ręcznie w tradycyjny sposób, tak jak przed wiekami. To odróżnia nas od fabryk, w których na wielką skalę produkowane są tony przeciętnej czekolady. W naszej manufakturze wyrabiamy małe ilości czekolady, dzięki czemu każdej tabliczce możemy poświęcić wiele uwagi i troski.
Odbicie naszej pasji można dostrzec w każdym kawałku.
Plan warsztatów w Manufakturze Czekolady:
1. Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady 100g (+ 12 dodatków do wyboru)
2. Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki
3. Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika
4. Degustacja ziarna kakao + 3 rodzajów czekolad
5. Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym
6. Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu
7. Konkurs czekoladowy
Do każdej tabliczki czekolady, zdobienie wielkanocnego jajka z czekolady gratis.
07.04-14.04, godz. 17
Zapisy: warsztaty.lodz@manufakturaczekolady.pl
Informacja: +48 663 058 198
www.manufakturaczekolady.pl