Urwisy poznają przepisy – bezpłatne warsztaty kulinarne dla dzieci

poniedziałek 27.06.2016 do czwartek 30.06.2016

bezpłatne

Urwisy poznaja przepisy - warsztaty kulinatne w ramach Transatlantyk Festival

W ramach tegorocznego PGNiG Transatlantyk Festival 2016 odbędzie się cykl bezpłatnych kulinarnych warsztatów dla dzieci pod hasłem Urwisy poznają przepisy. Organizatorem tych spotkań dla najmłodszych jest studio kulinarne Book&Cook. Każdego dnia mali kucharze przygotują potrawy w innym kolorze – będzie dzień czerwony, żółtym, zielony i fioletowy. Zapisy od 9 czerwca, liczba miejsc ograniczona!

PGNiG Transatlantyk Festival nie zapomina o edukacji najmłodszych uczestników.

Cykl bezpłatnych warsztatów kulinarnych pod hasłem URWISY POZNAJĄ PRZEPISY przygotowuje łódzkie studio kulinarne Book&Cook – partner sekcji Edukacja&Inspiracje PGNiG Transatlantyk Festivalu.

Warsztaty odbędą się od poniedziałku do czwartku (27-30 czerwca), w godzinach 11:00-14:00. Przeznaczone będą dla dzieci w wieku 8-13 lat. Każdego dnia w kulinarnych kursach będzie mogło wziąć udział dziesięcioro dzieci wraz z opiekunami. Tematem przewodnim spotkań jest gotowanie monochromatyczne. Codziennie mali kucharze będą przygotowywać cztery potrawy w danym kolorze – czerwonym, żółtym, zielonym i fioletowym. Przewodniczką po kulinarnej – kolorowej podróży będzie Asia Banad, licencjonowana dietetyczka Uniwersytetu Medycznego.

Zapisy na warsztaty od  9 czerwca na stronie www.transatlantyk.org. Liczba miejsc ograniczona.

Menu warsztatów:

27.06. 11:00-14:00
Dzień czerwony:
– zupa krem z pomidorów
– lemoniada arbuzowa
– chilli con carne
– ciasto red velvet z musem truskawkowo-malinowym

28.06. 11:00-14:00
Dzień żółty:
– zupa krem z kukurydzy
– lemoniada cytrynowa
– kurczak w słodkim sosie ananasowym
– tarta cytrynowa

29.06. 11:00-14:00
Dzień zielony:
– zupa krem z zielonego groszku
– makaron z ziołowym pesto
– jabłkowe babeczki z kremem
– zielony koktajl

30.06. 11:00-14:00
Dzień fioletowy:
– zupa z fioletowych ziemniaków
– wieprzowina w sosie śliwkowym
– chipsy z bakłażana
– mus jagodowy z fioletowymi bezikami

Więcej informacji na stronie warsztatów: http://transatlantyk.org/

Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo!

wybierz eBook dla siebie

Zobacz także