Kolor na talerzu! Wiosenne warsztaty kulinarne

Studio Book me a cookie, Czerwonego Prądnika 8/8 mapa

piątek 21.05.2021 do niedziela 23.05.2021

60

Kolor na talerzu! Wiosenne warsztaty kulinarne

FOKUS NA KOLOR! – WIOSNA I KOLOR NA TALERZU
Wiosenne warsztaty kulinarne
21-23.05.2021

Stęskniliśmy się za letnimi, kolorowymi produktami – Wy też? Świeżymi, pachnącymi warzywami, chrupiącymi ogórkiem i sałatą, soczystymi paprykami, marchewkami z ogromną nacią. Bardzo nam tego brakowało.

Na szczęście jest cudowny maj, kiedy stragany zaczynają uginać się od całego bogactwa sezonowych roślin – a my, jako szaleni na punkcie roślin, z całym zapałem z tego skorzystamy! Majowa kuchnia będzie kolorowa. BARDZO kolorowa.

Wstępne menu: ziołowe majowe naleśniki, kolorowe rollsy, raw pasta z cukinii w dwóch zastosowaniach, jeśli zdążymy: złote mleko lub świeży kompot z sezonowych owoców.

Warsztaty kulinarne: kuchnia piknikowa

Termin: piątek, sobota i niedziela 21, 22 i 23.05.2021 (jeden dzień do wyboru),  godziny do wyboru w piątek: 15.30godziny do wyboru w sobotę: 9.30, 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.00, w niedzielę: 9.30, 11.30, 13.30, 15.30 – rozkład grup według wieku uczestników rozpisany jest na stronie http://bookmeacookie.pl/index.php/warsztatykrakow/ i poniżej. 

WARSZTATY W CZASIE COVID-19przeczytaj przed przyjściem na warsztaty, to ważne!
  • warsztaty kulinarne są w pełni dostosowane do wymogów sanitarnych obowiązujących zarówno w minionej sytuacji zaostrzonego rygoru sanitarnego w obliczu pandemii COVID-19, jak i do obecnych wytycznych oraz zaleceń MEN, Ministra Zdrowia oraz Sanepidu
  • w studiu, gdzie odbywają się warsztaty, dostępne są żele i płyny do dezynfekcji, studio i sala warsztatowa są czyszczone i dezynfekowane przed każdymi warsztatami i przed oraz po każdej grupie warsztatowej
  • tematy i sposób prowadzenia warsztatów są w pełni dostosowane do obecnej sytuacji; menu warsztatów zakłada przygotowanie potraw, które każdy uczestnik przygotowuje osobno, z własnego zestawu składników, które otrzymuje na warsztatach i które przygotowane są tylko dla niego; wyjątkiem w dzieleniu się składnikami jest rodzeństwo, jeśli wyrazi taką chęć
  • uczestnicy i prowadzący zobowiązani są przestrzegać wymagań sanitarnych (mycie rąk, mycie warzyw/owoców/jajek przed przystąpieniem do pracy, fartuchy, związane włosy)
  • przed zajęciami każdy uczestnik będzie zobowiązany zapoznać się i wypełnić oświadczenie związane z zaostrzonymi zasadami higieny i bezpieczeństwa sanitarnego obowiązującymi na warsztatach oraz wyrazić zgodę na każdorazowy pomiar temperatury przed wejściem na warsztaty wraz z oświadczeniem rodzica/opiekuna prawnego o stanie zdrowia uczestnika warsztatów oraz jego opiekunów

CZAS TRWANIA

w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok 1-1,5 godziny.

MIEJSCE

studio kulinarne Book me a cookie, ul. Czerwonego Prądnika 8/8, Kraków (Olsza), klatka A (wejście obok Żabki). Nie ma strefy płatnego parkowania.

ZAPISY

liczba miejsc jest ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 9-18, po tych godzinach tylko smsowo lub mailowo: bookmeacookie@gmail.comPrzy zapisie należy podać: imię, nazwisko, wiek dziecka (lub dzieci), miasto (Kraków czy Warszawa), wybrany termin i godzinę warsztatów oraz numer telefonu do rodzica lub opiekuna.

MINIMALNY WIEK

dolna granica wieku to 4 lata; młodsze dzieci tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji

ALERGIE POKARMOWE

prosimy w momencie zapisu o zgłaszanie wszelkich alergii pokarmowych oraz problemów z jedzeniem wśród dzieci (np. dziecko nie lubi warzyw, owoców, boi się dotykać mokrych rzeczy, nie lubi mąki, ma alergię pokarmową na orzechy, soję, gluten, itd.)

KOSZT WARSZTATÓW I KARNETY

warsztaty dla dzieci pojedyncze: 60 pln od uczestnika za jedne warsztaty, warsztaty dla dzieci w karnecie: 165 pln/3 zajęcia (tzw. mały karnet), 220 pln/4 zajęcia, 330 pln/karnet półroczny 6 zajęć (tzw. duży karnet), 660 pln/karnet całoroczny (12 zajęć)

PROWADZI: Joanna Mentel / Book me a cookie

Zapraszamy!

Zobacz miejsce wydarzenia
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo!

wybierz eBook dla siebie
Book me a cookie logo

Book me a cookie

Book me a cookie organizuje warsztaty kulinarne dla dzieci cyklicznie w Krakowie i Warszawie. Dla dużych, małych, nastolatków, a czasami i dla dorosłych (sprawdzajcie facebooka Book me a cookie!), dla jadków i niejadków, dzieci uczulonych na różne produkty spożywcze, mających specjalne diety - dostosowujemy składniki pod wszelakie alergie pokarmowe. Organizujemy warsztaty na zamówienie dla grup znajomych dzieci, szkół, przedszkoli, instytucji, gmin i miast, realizujemy warsztaty w ramach projektów dotyczących zdrowego i sezonowego żywienia. Można dojechać do nas i my możemy dojechać do Was w zależności od potrzeb. Prowadzimy warsztaty także dla dzieci i dorosłych ze specjalnymi potrzebami, z zaburzeniami sensorycznymi, dla osób niedosłyszących i niesłyszących całkowicie, osób mających problemy z zaburzeniami odżywiania. Warsztaty odbywają się w języku polskim, a na zamówienie w języku angielskim (w szkołach, otwartych grupach, przy okazji różnych pikników i wydarzeń plenerowych) Warsztaty prowadzi Joanna Mentel, psycholog od ponad dziesięciu lat pracujący z dziećmi. Więcej informacji: bookmeacookie.pl/warsztaty dzieciakiwformie.pl/krakow www.facebook.pl/bookmeacookie

Więcej

Adres:

Kraków i Warszawa

Kontakt:

+ 48 791 487 666 pon-pt: 9-18
gotowanie@dzieciakiwformie
http://bookmeacookie.pl
facebook