Przepis na jogurtowe lody na patyku z jagodami

przepis na lody jogurtowe z jagodami

Jogurt grecki, syrop klonowy lub miód oraz jagody – to przepyszny i bardzo zdrowy letni deser.

Składniki:

szklanka jagód

duże opakowanie jogurtu greckiego

trochę mleka

syrop klonowy lub płynny miód

ekstrakt wanilowy 

 

Jak zrobić:

W dużej misce wymieszaj jogurt z syropem klonowym i wanilią. Dodaj mleko – około 1/4 szklanki. Mleko jest po to by trochę rozcieńczyć masę. W przeciwnym razie trudno jest ją włożyć do foremek.

Dodaj jagody i delikatnie zamieszaj – tak by jagody się nie rozpadły. Oczywiście jeżeli chcesz by lody miały jednolity jagodowy kolor – możesz zmieszać dokładnie lub nawet zmiksować je z jogurtem. 

Przełóż masę jogurtową do foremek na lody. Włóż do zamrażarki i zamrażaj co najmniej 3-4 godziny.

Smacznego!

 

TUTAJ zobacz inne przepisy na lody

 

 

 

Zobacz także