Składniki:
chleb tostowy
sos do pizzy lub ketchup
ser mozzarella w plastrach
zielone oliwki bez pestek – do środka wkładamy trochę sera, tak by pająk miał „pyszczek”
Jak zrobić:
Ten zabawny pomysł na lunch lub przyjęcie można zrobić w dwóch wersjach – na zimno lub na ciepło.
Wersja na zimno:
Zrób tosty z chleba. Posmaruj ketchupem. Pokrój mozzarellę w paski i ułóż na toście – pajęczyna. Zrób pająka z pokrojonej oliwki.
Wersja na ciepło:
Posmaruj chleb ketchupem lub sosem do pizzy. Ułóż paski z mozzarelli i pająka. Włóż tosty do gorącego piekarnika z zapiecz.
Jeżeli lubicie ostrzejsze smaki to warto chleb posmarować wcześniej wyciśniętym w prasce czosnkiem. Pycha!
Strasznego smacznego!
TUTAJ znajdziesz inne straszne potrawy na Halloween.