☰ menu

Przepis na kanapkę – małpka

przepis na kanapkę małpka

Kanapka małpka

Składniki na kanapkę małpka:

– chleb tostowy

– wędlina

– ser żółty

– zielona oliwka

– 2 ziarenka pieprzu

– kawałek papryki lub pomidora

– łodyżka koperku

– słony paluszek

Sposób wykonania kanapki małpka:

Tostujemy chleb i smarujemy go masłem. Kładziem ser żółty. Wycianamy kształt małpki z wędliny – podobnie jak na zdjęciu. Układamy na żółtym serze. Robimy ogonek  z długiego paska wędliny i owijamy nim „patyczek” ze słonego paluszka. Przecinamy na połowę oliwkę i układamy z niej oczka – do środka wciskamy dwa ziarenka czarnego pieprzu. Robimy usta z kawałka czerwonej papryki lub pomidora. Układamy „włoski” z koperka. I nasza małpka jak żywa!

 

Exit mobile version