Dobra wiadomość dla tych, którzy kochają jajka gotowane i nie wyobrażają sobie bez nich także świąt Bożego Narodzenia! Dzięki niewielkiemu zabiegowi jajka na twardo także zaczną nawiązywać do świątecznego klimatu. Zobaczcie sami!
Do podania jajek ze świątecznymi gwiazdkami będziecie potrzebować:
– kilku jajek ugotowanych na twardo i obranych ze skorupek,
– majonezu
– szczypiorku, pestek granatu, kilku gałązek kopru czy innych kolorowych, jadalnych ozdób,
– wykałaczek,
– żółtego sera,
– ostrego noża.
Jajka układamy na talerzu, nakładamy niewielką ilość majonezu, ozdabiamy szczypiorkiem, koperkiem, pestkami granatu.
Z żółtego sera wykrawamy kształty gwiazdek na tyle szerokie, by dało się je nabić na wykałaczki. Wbijamy wykałaczki w jajka i ustawiamy na świątecznym stole. Smacznego!