☰ menu

Przepis na jajka faszerowane łososiem

przepis na jajka_faszerowane_lososiem

Jajka z łososiem

Składniki:


200 g wędzonego łososia
8 jajek
1 czerwona cebula
Opakowanie kiełków rzodkiewki
3 gałązki koperku
Sok z połowy cytryny
Szczypta kolorowego pieprzu

Przygotowanie:
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Łososia pokroić na małe kawałki. Drobno posiekaną cebulę wymieszać z koperkiem (jedną gałązkę pozostawić do dekoracji). Przyprawić sokiem z cytryny i pieprzem.
Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka. W ich miejsce nałożyć porcję farszu łososiowego. Połówki jajek ułożyć na talerzu wyłożonym kiełkami. Udekorować koperkiem.

Przepis otrzymaliśmy od Pani Jadwigi. 

Exit mobile version