Cykl bezpłatnych warsztatów kulinarnych pod hasłem URWISY POZNAJĄ PRZEPISY
Warsztaty odbędą się od poniedziałku do czwartku (27-30 czerwca), w godzinach 11:00-14:00. Przeznaczone będą dla dzieci w wieku 8-13 lat. Każdego dnia w kulinarnych kursach będzie mogło wziąć udział dziesięcioro dzieci wraz z opiekunami. Tematem przewodnim spotkań jest gotowanie monochromatyczne. Codziennie mali kucharze będą przygotowywać cztery potrawy w danym kolorze – czerwonym, żółtym, zielonym i fioletowym. Przewodniczką po kulinarnej – kolorowej podróży będzie Asia Banad, licencjonowana dietetyczka Uniwersytetu Medycznego.
Zapisy na warsztaty od 9 czerwca na stronie www.transatlantyk.org. Liczba miejsc ograniczona.
Menu warsztatów:
27.06. 11:00-14:00
Dzień czerwony:
– zupa krem z pomidorów
– lemoniada arbuzowa
– chilli con carne
– ciasto red velvet z musem truskawkowo-malinowym
28.06. 11:00-14:00
Dzień żółty:
– zupa krem z kukurydzy
– lemoniada cytrynowa
– kurczak w słodkim sosie ananasowym
– tarta cytrynowa
29.06. 11:00-14:00
Dzień zielony:
– zupa krem z zielonego groszku
– makaron z ziołowym pesto
– jabłkowe babeczki z kremem
– zielony koktajl
30.06. 11:00-14:00
Dzień fioletowy:
– zupa z fioletowych ziemniaków
– wieprzowina w sosie śliwkowym
– chipsy z bakłażana
– mus jagodowy z fioletowymi bezikami
Więcej informacji na stronie warsztatów: http://transatlantyk.org/