WARSZTATY SEZONOWEJ I EKOLOGICZNEJ KUCHNI ROŚLINNEJ (7-9 LAT)
5.04.2020, GODZINY: 11:00-13:00
MAX. 12 UCZESTNIKÓW
Kuchnia Żydów aszkenazyjskich zamieszkujących Europę Środkowo-Wschodnią czerpała z tradycji kulinarnych narodów zamieszkujących te tereny. Często wykorzystywano w niej produkty tanie i dostępne w danym regionie.
Część stanowiła kuchnia wegetariańska, która z czasem przekształciła się w wegańską. Dzieci wspólnie przygotują roślinne dania kuchni żydowskiej, dowiedzą się także, czym jest zero waste i jak wykorzystać wszystkie odpadki w 100 procentach. A w menu przewidziano niespodziankę!
Prowadzący: Studio Smaki; @studiosmaki
Zapisy: ckj@jidysz.org.pl
Informacja dla uczestników: prosimy o zabranie ze sobą toreb bawełnianych i trzech dużych pojemników spożywczych, by wygodnie zabrać dania do domu.
Link do wydarzenia na FB:
https://www.facebook.com/events/1476131862551141/?event_time_id=1476131869217807