☰ menu

Bezpłatne warsztaty sezonowej i ekologicznej kuchni roślinnej dla dzieci

Bezpłatne warsztaty sezonowej i ekologicznej kuchni roślinnej dla dzieci
niedz.
05.04.2020

Centrum Kultury Jidysz powita wiosnę zróżnicowaną ofertą warsztatów dla dzieci. Wszystkie będą związane z kuchnią i ekologią. Dzieci nauczą się piec chały i bajgle, dowiedzą się jak nie marnować żywności, jak wykorzystywać odpadki w gotowaniu, poznają kuchnię roślinną. W ramach ekologicznych zajęć dzieci będą mogły również uczestniczyć w plastycznych warsztatach ekologicznych. Bezpłatne zajęcia, przeznaczone dla dzieci w wieku 7-9 lat, odbywać się będą w warszawskiej siedzibie CKJ przy ul. Andersa 15

WARSZTATY SEZONOWEJ I EKOLOGICZNEJ KUCHNI ROŚLINNEJ (7-9 LAT)

5.04.2020, GODZINY: 11:00-13:00

MAX. 12 UCZESTNIKÓW

Kuchnia Żydów aszkenazyjskich zamieszkujących Europę Środkowo-Wschodnią czerpała z tradycji kulinarnych narodów zamieszkujących te tereny. Często wykorzystywano w niej produkty tanie i dostępne w danym regionie.
Część stanowiła kuchnia wegetariańska, która z czasem przekształciła się w wegańską. Dzieci wspólnie przygotują roślinne dania kuchni żydowskiej, dowiedzą się także, czym jest zero waste i jak wykorzystać wszystkie odpadki w 100 procentach. A w menu przewidziano niespodziankę!

Prowadzący: Studio Smaki; @studiosmaki

Zapisy: ckj@jidysz.org.pl

Informacja dla uczestników: prosimy o zabranie ze sobą toreb bawełnianych i trzech dużych pojemników spożywczych, by wygodnie zabrać dania do domu.

Link do wydarzenia na FB:

https://www.facebook.com/events/1476131862551141/?event_time_id=1476131869217807

Exit mobile version