składniki:
– kilka bułek
– ketchup lub własny sos do pizzy
– mozzarella (najlepsza taka którą łatwo możemy pociąć na długie paseczki)
– oliwki, masło, wyciśnięty przez praskę czosnek
Jak zrobić:
1. Natłuść blachę do pieczenia, poukładaj na niej połówki bułek, które wcześniej trzeba jak najlepiej „rozpłaszczyć”
2. Wyciśnij odrobinę czosnku przez praskę na każdą z bułek i posmaruj masłem
3. Posmaruj każdą bułkę sosem do pizzy lub ketchupem
4. A teraz robimy straszne ozdoby:
Pizza z pająkiem:
przecinamy na pół oliwkę – z jednej połówki robimy ciało pająka a z reszty oliwki robimy nogi. Jeżeli masz oliwki w plasterkach ze słoika – to sprawa jest dużo łatwiejsza. Jeden plasterek oliwki to akurat 2 nogi pająka.
Jeżeli kompozycja rozjedzie się w piekarniku – nie przejmuj się. Dopóki jest ciepła, można delikatnie „poprawić” pająka.
Pizza z mumią: tu sprawa jest bardzo prosta – bierzemy 2 plasterki oliwek na oczka.
5. Pieczemy 10 minut lub dopóki ser się nie rozpuści w 200 stopniach.