☰ menu

Przepis na muffiny – czarne pająki na Halloween

przepisy na straszne przekaski na Halloween

Produkty do upieczenia babeczek:

  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • 0,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki tłustego mleka
  • 5 łyżek stołowych wody gazowanej
  • 5 łyżek kakao 

 

Produkty do ozdobienia muffinek:

  • cukier puder do zrobienia lukru
  • czarny barwnik spożywczy
  • czarny cukier lub czekoladowa posypka
  • czarne sznurki lakrycy
  • mini M&M lub pomarańczowe Skittles na oczka

 

Jak zrobić:

Do miski wbijamy całe jajka, mieszamy z cukrem, mąką, mlekiem i wodą za pomocą miksera do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dosypujemy kakao i ponownie miksujemy. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni C. Masę rozlewamy do foremek. Najlepsze będą foremki papierowe – jednorazowe, można też używać metalowych foremek do babeczek. Wlewamy masę do wysokości 3/4 foremki i pieczemy około 15 minut.

Przygotowujemy lukier z czarnym barwnikiem i lukrujemy wystudzone muffinki. Posypujemy czarnym cukrem lub czekoladową posypką. Umieszczamy w „ciele” nogi pająków. Przyklejamy oczy.

Wesołego smacznego!

 

TUTAJ – zobacz inne wesołe i straszne przepisy i zabawy na Halloween

Exit mobile version