Składniki:
- 2 galaretki o różnych smakach
- jogurt 400-500 ml
- 3-4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wrzątku
- wafle okrągłe lub kwadratowe
- polewa czekoladowa gotowa w woreczku lub roztopiona czekolada zwykła
- ulubione owoce np. brzoskwinie-cukier puder do smaku.
Przygotować galaretki według przepisu i wlać do dwóch misek, odczekać aż zastygną, poczym pokroić je w kostkę na talerzach (najpierw wzdłuż potem w poprzek). Do osobnego naczynia wlać jogurt i posłodzić tyle ile się lubi, dodać rozpuszczoną, chłodną żelatynę i wymieszać. Dodać owoce i wszystko połączyć. Wylać do wąskiej brytfanki i włożyć do lodówki.
Na drugi dzień kroić w plastry i układać na waflach. Na koniec polać czekoladą.
Życzę dobrej zabawy i smacznego!!!
Słodko pozdrawiam!!!
Iwona Piątek
Rzeszów