Potrzebne będą:
• 4 bułeczki drożdżowe (najlepiej z gatunku „english muffins”)
• masło bez dodatku soli (do posmarowania)
• 4 duże plastry szynki, przecięte na pół
• 8 pomidorków koktajlowych, pociętych na cienkie plastry
• 4 duże plastry łagodnego sera cheddar, przecięte na pół
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej grill do średniowysokiej temperatury.
2. Bułeczki przetnij na pół i opiecz, potem posmaruj masłem. Na każdej połówce bułki połóż pół plasterka szynki, kilka plasterków pomidora i przykryj połowa plasterka sera.
3. Przygotuj w ten sposób wszystkie tosty, ułóż na blasze do pieczenia i zapiecz w opiekaczu przez ok. 5 minut lub aż pojawia się bąbelki sera.
4. Przed podaniem potnij tosty na ćwiartki lub w pasy.
Tosty można podawać maluchom od 18-tego miesiąca życia.
Przepis pochodzi z Książki kucharskiej dla maluchów i niemowląt Giny Ford objętej patronatem Miasta Dzieci. Książkę można zakupić na stronie Wydawnictwa Esprit