☰ menu

Króliczek – przepis na wesołą kanapkę

przepis Króliczek-nie-tylko-wielkanocny

Królik na kanapce

1 wafel ryżowy
margaryna/masło
1 plaster szynki
1 plasterek żółtego sera
1 czarna oliwka
1 kawałek pora/szczypioru
1 kawałek papryki

Wafel przykładamy do szynki i wycinamy nożem dokładny jego obrys. Z  pozostałych fragmentów wycinamy uszka króliczka. Z żółtego sera wycinamy wewnętrzne części uszek. Wafel smarujemy margaryną lub masłem i kładziemy na nim koło z szynki. Następnie pod szynkę wsuwamy uszy i jedno z nich zaginamy. Z oliwek wycinamy oczka i nosek, z pora wąsy, a z papryki uśmiechniętą buzię. Układamy jak na zdjęciu.

Autorką króliczka jest Pani Barbara Nowacka. 

A tutaj inna wersja króliczka. Która podoba się Wam bardziej? 

 

przepis kanapka zajączek

 

Exit mobile version