Potrzebne będą:
• 2 kostki lub ok. 50 g mrożonego siekanego szpinaku
• 1 łyżeczka masła bez dodatku soli
• 2–3 łyżki startego łagodnego sera cheddar
• 1 łyżka kremowej śmietanki
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Szpinak przyrządź zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zmieszaj z serem w misce.
2. Pieczone ziemniaki wydrąż łyżeczką do miski, dodaj masło i śmietankę kremową, pognieć widelcem.
3. Połowę porcji odłóż dla niemowlęcia i przestudź. Część dla starszego dziecka nałóż do wydrążonych skorupek ziemniaków i zapiecz pod grillem, aż wierzch zrobi się chrupiący.
Przepis pochodzi z Książki kucharskiej dla maluchów i niemowląt Giny Ford objętej patronatem Miasta Dzieci. Książkę można zakupić na stronie Wydawnictwa Esprit