Będziesz potrzebować:
– małego ogórka na tułów kotka
– większego ogórka pokrojonego na plasteki
– pomidora dużego i malutkiego pomidorka
– 4 ziarnka kukurydzy lub 4 zielone groszki
– marchewkę
– szczypiorek
– zieloną oliwkę
– odrobinę octu balsamicznego lub ciemnego sosu sojowego na źrenice
– wykałaczki
Wykonanie:
Z kawałków ogórka robimy tułów, a głowę z połówki pomidora. Dokładamy szczypiorkowo-kukurydziane nóżki i szczypiorkowy ogonek. Robimy uszka z kawałków marchewki. Najtrudniejszą rzeczą jest zrobienie kotkowi „wyrazu twarzy” bo w zależnosci od kształtu naszego pomidora-głowy może się okazać, że trzeba będzie go trochę naciąć, żeby ogórkowe „policzki” przylegały. Teraz już tylko robimy oczka z oliwki…. I nasz kotek gotowy!
Smacznego!