Składniki:
- 6-8 jajek
- 7 pieczarek
- 1 cebulka
- 1 łyżka oleju
- kilka łyżek majonezu
- sól, pieprz
Do dekoracji:
- pęczek natki pietruszki
- 3 łyżki twarożku
- papryka czerwona
- papryka żółta
- ogórek konserwowy
- szczypiorek
- sałata
Jaja ugotować na twardo. Ostudzić. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać i obsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka obrać ze skorupek i lekko odciąć dół jaka aby wyjąć żółtka . Żółtka wymieszać z pieczarkami z cebulką oraz posiekaną natką pietruszki .Jajka napełniać farszem. Udekorować papryką, szczypiorkiem, tworząc kurczaczki, kaczuszki i króliczki. Część jajek można przekroić na pół i wypełnić farszem.
Przepis otrzymaliśmy od Pani Marzeny. Autorka otrzymuje upominek.