Żeby zrobić czekoladki z brukselki będziesz potrzebować:
– czekoladę
– 2 garnki do roztopienia czekolady
– smakołyki do obtaczania w czekoladzie czyli… małe brukselki! tfu… tfu…
– kawałek przezroczystej folii
– czerwona wstążka
Wykonanie paskudnych czekoladek:
Do większego granka wlej trochę wody i wstaw do niego mniejszy garnek z czekoladą w środku, postaw oba na ogniu i rozpuść czekoladę. (zamiast tego możesz użyć specjalnej czekolady do tortów – roztapia się ją mocząc w gorącej wodzie opakowanie czekolady).
W roztopionej czekoladzie zamaczaj i obtaczaj brukselki, posługując się widelcem i wykałaczką. Odkładaj je na talerzyk.
Gdy wszystkie są gotowe można je na jakiś czas wstawić do lodówki.
Zapakuj w szeleszczącą folię i obwiąż czerwoną wstążeczką. Bombonierka z paskudztwami domowej roboty gotowa!
Podaruj komuś „przepyszne” pralinki na Prima Aprilis.