☰ menu

Przepis na ciasto w grochy – bez pieczenia, z winogronami

przepis na ciasto bez pieczenia z winogronami

Składniki:


– paczka biszkoptów lub gotowy blat biszkoptowy
– 1 kg kolorowych winogron
– 300 ml śmietanki 30%
– 2 łyżki cukru pudru
– 200 ml jogurtu naturalnego
– łyżka żelatyny
– 100 g czekolady gorzkiej

Przygotowanie:
1. Winogrona umyj, osusz, zostaw trochę do dekoracji.
2. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w wodzie, połącz z jogurtem i ze śmietaną.
3. Dodaj winogrona, wymieszaj i wyłóż na spód biszkoptowy. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
4. Czekoladę zetrzyj i posyp nią boki ciasta.
5. Ciasto udekoruj winogronami.

Przepis otrzymaliśmy od Pana Piotra Modelewskiego. 

TUTAJ zobacz inne przepisy na ciasta i ciasteczka.

 

Exit mobile version