☰ menu

Przepis na łatwe ciasto z galaretką i truskawkami

łatwe ciasto z galaretką i truskawkami przepis

Składniki:


• 3 jajka
• 100g miałkiego cukru
• 100g mąki pszennej
• 2 torebki galaretki truskawkowej

– truskawki
• Olej do formy

Przygotowanie:
• Jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Następnie dodaj przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj.
• Ciasto wlej do wąskiej podłużnej formy, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż się ładnie przyrumieni – około 10 minut.
• Wyjmij ciasto z formy i odstaw do ostygnięcia. Formę wysmaruj olejem, wyłóż folią spożywczą i ponownie włóż do niej wystudzone ciasto.
• Owoce umyj i osusz.  Poukładaj na cieście. Zalej je tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wstaw do lodówki do stężenia, mniej więcej na 2 godziny.

Przepis otrzymaliśmy od Pani Eweliny Modelewskiej, Mamy Kasi I Łukasza. 

Exit mobile version