Na kanapki – biedronki będziesz potrzebować:
– chleb tostowy
– ser żółty
– jajko
– małe pomidorki
– czarne oliwki
– majonez
– szczypiorek
Jak zrobić kanapki – biedronki:
Jajka gotujemy na twardo. Wkładamy do zimnej wody, żeby skorupka lepiej odchodziła od jajka. Obieramy i kroimy na plasterki. Chleb tostujemy, smarujemy masłem. Na tosty kładziemy żółty ser. Ewentualnie możemy zapiec tosty z serem a dopiero później ułożyć na nie biedronki.
Biedronki robimy z połówek pomidorka i kawałków czarnych oliwek. Wymaga to nieco precyzji, ale efekt może być znakomity i pyszny.
Biedronki możemy podawać także jako przekąskę – na przykład na kawałkach serka. Idealne na przyjęcie!
![przepis na przekąski biedronki](https://miastodzieci.pl/wp-content/uploads/2007/06/canstockphoto42449088-400x300.jpg)
Smacznego!