Będziesz potrzebować:
– banana
– nutellę lub czekoladę
– patyczek do lodów
– folię aluminiową
ewentualnie
– płatki migdałowe
Wykonanie:
To bardzo proste – wystarczy dorobić bananowi nutellą strrrraszny wyraz twrzy!
Ale możemy także przygotować trudniejszą wersję przepisu – zalać banana czekoladą i dorobić mu straszną twarz z płatków migdałowych.
Aby to zrobić:
Banana obieramy ze skórki, przecinamy na pół, zawijamy w folię aluminiową i zamrażamy (2-3 godziny).
Wkładamy kawałki czekolady do miseczki i rozpuszczamy w mikrofalówce (lub do rondelka i rozpuszczamy nad ogniem).
Gdy czekolada jest płynną masą wyjmujemy banana z zamrażalnika, nabijamy na patyczek i polewamy czekoladą.
Ozdabiamy płatkami migdałowymi i wkładamy z powrotem do zamrażalnika na 3-4 minuty.
Smacznego!