☰ menu

zajęcia kulinarne Warszawa

niedz.
19.09.2010

19 września – "ZDROWE PRZETWORY DOMOWE"

Wszystkie te w jesienne lub zimowe dni smakują szczególnie, a do tego są
pełnowartościowym pożywieniem.

Niestandardowe potrawy przygotowane do przechowywania na potem, czyli domowe
przetwory z owoców i warzyw – przede wszystkim słone potrawy. I nie są to
typowe marynaty, ani słodkie dżemy.
Dowiesz się, z czego można robić smaczne przetwory, nauczysz się je
przyrządzać, a następnie wspólnie je zawekujemy.
Mimo że dziś wszystkie znajdziemy na sklepowych półkach, nic nie sprawi
takiej satysfakcji, jak samodzielnie przygotowany letni specjał podany
zimową, mroźną porą. Poza tym efektownie opakowany może być wspaniałym,
niebanalnym prezentem… jak np. mój słynny bigos, który gotuję raz w roku w
dwóch wielkich garach. Dla moich przyjaciół stał się już tradycją, który im
przynoszę w prezencie w chłodne zimowe dni 🙂

Są dni, że się spieszysz – otwórz taki słoik z jednogarnkowym daniem,
podgrzej zawartość, ugotuj do tego kaszę lub ryż i posiłek gotowy.

Zapraszam do wypróbowania moich najlepszych przepisów 🙂

Liczba uczestników: 8-16

Inwestycja: 220 zł / 1 os.

Zapisy:
http://piecsmakow.com.pl/13201.html

Exit mobile version