☰ menu

Zajęcia kulinarne dla dzieci w Krakowie

niedz.
09.10.2011

Co dwa tygodnie, w niedzielę spotykamy się w naszej przytulnej poddaszowej kuchni. Myjemy ręce, ubieramy fartuszki i zabieramy się za pichcenie! Poddaszowe warsztaty gotowania dla dzieci to dwie i pół godziny fantastycznej przygody, pełnej kulinarnych zabaw, w trakcie której uczestnicy przygotują małe przyjęcie dla siebie i odbierających ich Rodziców. 

KORZYŚCI DLA DZIECKA:
W trakcie zajęć dzieci będą poznawać tajniki sztuki kulinarnej, dowiedzą się ciekawostek o właściwościach różnych produktów, o tym, co jest zdrowe, a co nie i co można z tego przyrządzić oraz poznają podstawowe zasady savoir-vivre’u. Każde dziecko otrzyma książkę kucharską, którą będzie uzupełniać przepisami poznanymi na zajęciach.

PROGRAM SZKOŁY GOTOWANIA W W ROKU SZKOLNYM 2011/12:
25 września – DŻEMY, czyli lato w słoikach i na naleśnikach
9 października – OWOCE KONTRA WARZYWA, czyli sałatkowe potyczki
23 października – HALLOWEEN, czyli straszenie od kuchni
6 listopada – CZEKOLADA, czyli przyjemności nigdy nie za wiele
20 listopada – HAMBURGERY, czyli nie taki fast food straszny
4 grudnia – PIERNICZKI, czyli w hołdzie dla Mikołaja
18 grudnia – MAK, czyli ziarnko do ziarnka
8 stycznia – KARNAWAŁ, czyli impreza na talerzykach

INFORMACJE:
* Zajęcia odbywają się w dwóch 10-osobowych grupach:
Grupa I – godz.: 11:00 – 13.30
Grupa II – godz.: 15:00 – 17.30

Wiek: dzieci z klas I-VI
Prowadzi: Agata Adaszyńska
CENA:

35 zł – w karnecie na 4 lub więcej wybranych zajęć
45 zł – pojedyncze wejście (10% zniżki dla Poddaszowiczów)

Rezerwacji miejsca dokonuje się poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego (poniżej) oraz uregulowanie opłaty za zajęcia przelewem na konto Poddasza – 60 1140 2004 0000 3102 6452 9680. Można również uregulować płatność w siedzibie Poddasza po wcześniejszym uzgodnieniu terminu pod nr 787656434.

Exit mobile version