sob.
18.02.2012
Historia słodyczy jest stara jak świat. Wspomnę więc na wyrywki, czego się dowiesz. Co było głównym składnikiem cukierków i innych słodyczy, o których mówią egipskie hieroglify sprzed trzech tysięcy lat? W co była zaopatrzona kuchnia w Herkulanum, mieście zasypanym w 79 roku popiołami Wezuwiusza? Gdzie w wiekach średnich mieścił się ośrodek produkcji cukierków? Komu zawdzięczamy lody, gumę do żucia i kakao? Dodam, że zobaczysz również piękne przedmioty związane ze słodyczami.
Zajęcia prowadzi: Justyna Jędrzejewska-Idczak – kulturoznawca
Opłata za zajęcia: dziecko – 10 zł + bilet wstępu – 5 zł
Rodzice wstęp wolny!
Zajęcia trwają 1 godzinę
Miejsce: Pałac Królewski, ul. Kazimierza Wielkiego 35
lub mailowo: slawomirortyl@interia.pl
18 lutego 2012 (sobota), godz. 11.15