☰ menu

Wiosenne warsztaty kulinarne dla dzieci

warsztaty szarlotkowe
sob.
14.05.2016

W czasie wiosennego wysypu pysznych jabłek na coraz cieplejsze poranki i wieczory opracujemy jabłkową kuchnię, która nastroi nas powoli na lato. Zaczarujemy jabłka cynamonem i wanilią, zaprzyjaźnimy się z miodem i nauczymy się zastępować cukier bakaliami. W menu nie może zabraknąć tradycyjnej szarlotki oraz pieczonych jabłek. Zamiast słodkich lizaków postawimy na jabłkowe przegryzki i przekonamy wszystkie dzieciaki, że tak jest o wiele ciekawiej.

WIĘCEJ INFORMACJI:

http://dzieciakiwformie.pl/warsztaty_kulinarne/warszawa/

TERMIN:

– sobota 14 maja 2016, godz. 10, 12, 14, 16 (Podwieczorki Poranki),
UWAGA: w sobotę możliwość dodatkowej grupy o godz. 18.00 pod warunkiem uzbierania się min. 6 uczestników

MIEJSCE

w sobotę kawiarnia Podwieczorki Poranki, ul. Bagatela 11, Śródmieście, Warszawa (MAPA)

GODZINY & GRUPY WIEKOWE

  • w sobotę grupy dostosowane  do wieku dzieci: godz. 10:00 – dzieci 3,5-5 lat, godz. 12:00 oraz 14:00 – dzieci 5-7 lat, godz. 16:00 – dzieci 8 lat i starsze (istnieje możliwość zapisania dziecka do innej grupy wiekowej, w przypadku jeśli godzina warsztatów nie odpowiada rodzicom, po wcześniejszej konsultacji); o godzinie 18.00 – w zalezności od zapisów – grupa najstarsza wiekowo lub mieszana – prosimy pytać przy zapisach o wiek już zapisanych dzieci

MINIMALNY WIEK

Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.

CZAS TRWANIA

w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. 1 godziny.

KOSZT

35 zł od dziecka (w cenie zajęcia kulinarne wraz ze wszystkimi składnikami, materiałami, sprzętem kuchennym oraz „wyprawką” do domu).

ZNIŻKI

Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł (jednostkowa cena za jedne zajęcia: 30 zł).

ZAPISY

Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl ; można także skorzystać z naszego formularza zapisów.

ZAPRASZAMY!

Prowadząca:

Joanna Mentel – jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w literaturze, muzyce, pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka i psycholog. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. Twórczyni Dzieciaków w formie – rozwojowej inicjatywy dla dzieci i szkoły kulinarnej dla najmłodszych. Na co dzień recenzuje książki, pisze, prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz dorosłych. Pod marką Book me a cookie prowadzi szkolenia kulinarne dla dorosłych.

Exit mobile version