W czasie wiosennego wysypu pysznych jabłek na coraz cieplejsze poranki i wieczory opracujemy jabłkową kuchnię, która nastroi nas powoli na lato. Zaczarujemy jabłka cynamonem i wanilią, zaprzyjaźnimy się z miodem i nauczymy się zastępować cukier bakaliami. W menu nie może zabraknąć tradycyjnej szarlotki oraz pieczonych jabłek. Zamiast słodkich lizaków postawimy na jabłkowe przegryzki i przekonamy wszystkie dzieciaki, że tak jest o wiele ciekawiej.
WIĘCEJ INFORMACJI:
http://dzieciakiwformie.pl/warsztaty_kulinarne/warszawa/
TERMIN:
do wyboru jedna godzina:
– niedziela 15 maja 2016, godz. 10, 12 (Makroklimat),
UWAGA: w niedzielę możliwość dodatkowej grupy o godz. 13.45 pod warunkiem uzbierania się min. 6 uczestników
(w sobotę i niedzielę obowiązują zapisy na grupy wiekowe, więcej informacji na końcu programu).
MIEJSCE
w niedzielę bistro Makroklimat, ul. Jugosłowiańska 15, Gocław, Warszawa (MAPA)
GODZINY & GRUPY WIEKOWE
w niedzielę godz. 10:00 – dzieci 3,5-7 lat, godz. 12:00 dzieci 8 lat i starsze (istnieje możliwość zapisania dziecka do innej grupy wiekowej, w przypadku jeśli godzina warsztatów nie odpowiada rodzicom, po wcześniejszej konsultacji). O godzinie 13.45 grupa najstarsza lub wiekowo mieszana – bardzo prosimy o pytanie przy zapisach w jakim wieku sa dzieci juz zapisane na tę grupę.
MINIMALNY WIEK
Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.
CZAS TRWANIA
w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. 1 godziny.
KOSZT
35 zł od dziecka (w cenie zajęcia kulinarne wraz ze wszystkimi składnikami, materiałami, sprzętem kuchennym oraz „wyprawką” do domu).
ZNIŻKI
Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł (jednostkowa cena za jedne zajęcia: 30 zł).
ZAPISY
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl ; można także skorzystać z naszego formularza zapisów.
ZAPRASZAMY!
Prowadząca:
Joanna Mentel – jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w literaturze, muzyce, pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka i psycholog. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. Twórczyni Dzieciaków w formie – rozwojowej inicjatywy dla dzieci i szkoły kulinarnej dla najmłodszych. Na co dzień recenzuje książki, pisze, prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz dorosłych. Pod marką Book me a cookie prowadzi szkolenia kulinarne dla dorosłych.