☰ menu

Weekendowe lepienie pierogów ruskich

sob.
26.01.2013

Akademia Młodego Kucharza

to wyjątkowa szkoła gotowania dla dzieci od 3 lat i młodzieży do 19 lat. Dzieci tworzą tutaj własne potrawy oraz poznają nowe smaki i zapachy. Rozwijają swoje umiejętności kulinarne, uczą się higieny i bezpieczeństwa w kuchni, a przede wszystkim urozmaiconego i zdrowego odżywiania.

W sobotę, 26 stycznia, dzieci samodzielnie zrobią ciasto i farsz na pierogi ruskie, a następnie zajmą się ich lepieniem i oczywiście degustacją. Podczas zajęć poznają też różne techniki tworzenia „falbanek" na pierożkach oraz dowiedzą się, jak je elegancko podawać. Na koniec oczywiście spróbują pierożków własnej produkcji i może uda się też coś zabrać do domu.

Zajęcia odbędą się w sobotę w godz. 12:00-13:30 dla dzieci w wieku 3-6 lat.

Liczba miejsc na zajęciach jest ograniczona, dlatego prosimy o wcześniejszą rezerwację:
• telefonicznie pod numerem 728 328 503
• mailowo pod adresem kontakt@akademiamlodegokucharza.pl

Zapraszamy też na regularne zajęcia w dni robocze, które odbywają się:
– we wtorki w godz. 17:00-17:30 dla dzieci w wieku 3-6 lat
– w czwartki w godz. 17:30-19:00 dla dzieci w wieku 3-6 lat
– w piątki w godz. 17:30-19:00 dla dzieci w wieku 7-12 lat

Więcej informacji o naszej ofercie oraz programie na stronie http://www.akademiamlodegokucharza.pl/

Zapraszamy też do udziału w warsztatach kulinarnych w czasie ferii zimowych. Informacje znajdują się na stronie http://www.akademiamlodegokucharza.pl/ferie-zimowe.html.

Lokalizacja:
Akademia Młodego Kucharza
ul. Inżynierska 49/U28
53-228 Wrocław
tel. +48 728 328 503

Zapraszamy do naszej wyjątkowej, pełnej kulinarnych przygód szkoły gotowania.

Partnerzy:
Mastercook, Neoflam, MamaGama

Exit mobile version